Необходима ли ни е онлайн реклама?

Колко често сте влизали в линк, който е част от спонсорирана публикация в някоя от социалните мрежи – Facebook, Instagram или която и да е друга? А колко пъти сте правили подобна спонтанна поръчка, докато чакате такси или разглеждате нещо в телефона си преди да заспите? Предполагаме, че това се случва, особено в дни като днешните. През последните седмици голяма част от фирмите преминаха изцяло на онлайн режим. Това ги накара да популяризират своите стоки и услуги. От друга страна ние прекарваме в пъти повече часове от ежедневието ни в Интернет. На всички ни е пределно ясен този факт и определено различните брандове се възползват от тази наша слабост. Как? Благодарение на онлайн рекламата. В следващите редове ще Ви разкажем малко повече за нея и за ефекта ѝ върху нас.

Защо да изберем онлайн реклама?

Рекламата сама по себе си може да бъде всеобхватна. Да вземем за пример радиото и реклама за нова фитнес зала в града. Колко често слушате радио? Ако това се случва често, ходите ли на фитнес? Ако ходите на фитнес, искате ли да си смените Вашия с нов? По-скоро не. Тогава Вие се превръщате в поредния слушател, за когото рекламите са нещо досадно и абсолютна загуба на време.

Как обаче рекламираме в социалните мрежи? Изкуствените интелекти имат възможността да анализират Вашето поведение в Интернет пространството. Те събират тази информация и я обработват заедно с огромното количество база данни в търсачките. Така само няколко секунди по-късно Вие виждате спонсорирана реклама във фийда Ви във Facebook. Тя обикновено е свързана именно с онзи артикул, който от толкова отдавна търсите по магазините и никога не стигате до него!

Предимствата на онлайн рекламата са много. Най-важното от тях обаче е таргетираната аудитория. Можете да задавате параметрите на целевата си група, така че да промотирате Вашия продукт само пред онези, които биха имали интерес. Така с много по-малко средства ще достигнете до много повече потенциални клиенти. Освен всичко друго, ще популяризирате името си в среда, която ще бъде повече от подходяща за Вас. Няма нищо по-хубаво от това да достигаш до много хора с ограничени средства.

Коя онлайн реклама да изберем?

Истината е, че съществуват различни видове онлайн реклама. Такива са например банерите в уебсайтовете, онлайн анкети и кампании. Не бива да пропускаме важността на имейл маркетинга, който се превръща в един от водещите ни инструменти. Можем спокойно да го използваме тогава, когато се нуждаем от популяризиране на наш нов продукт. Онлайн игрите и медиа планирането също имат своята роля. В зависимост от това с какво се занимавате и до каква аудитория искате да стигнете, е нужно да използвате различни подходи.

Ако не можете да прецените сами обаче, е по-добре да се доверите на специалисти. Всички от екипа на Marinext ще Ви предложим качествен анализ на цялостното Ви онлайн присъствие. Тук е включена не само Вашата онлайн реклама, но и уебсайт, социални мрежи, оптимизация в търсачки, както и копирайтинг. Предварителен одит и консултация ще покажат каква е насоката, в която би трябвало да тръгне бранда Ви. Първата ни консултация е безплатна. Ако останете доволни и решите да работим заедно, тогава можем да Ви обещаем качествено позициониране в онлайн средите. Заедно с него ще получите и увеличаване на продажбите, с което да останете повече от доволни.

Важно е да направите цялостен анализ на положението си спрямо конкуренцията. Инвестирайте малък капитал, за да се радвате на огромни резултати. Това е възможно именно благодарение на онлайн рекламата – основен инструмен за постигане на мечти и цели!

Свържете се с нашия екип и ще получите безплатна консултация за своя бизнес.

Home
Services
Portfolio
Contacts

Schedule a Meeting with us