Защо е важен копирайтингът за нашата компания?

Колко време прекарвате в социалните мрежи? Час-два? Понякога може би и повече. А колко често отваряте споделени от Вашите приятели новини, само защото заглавието Ви е грабнало? Вероятно се случва поне веднъж дневно. Именно затова ще поговорим в следващите редове.

Защо е важно какъв текст ще подготвим за нашия бранд?

Един от основните инструменти, с които боравим при популяризирането на компанията ни, е Интернет. Обикновено заставаме стабилно в онлайн пространството, като създадем уебсайт, профили в социалните мрежи, а защо не и двете. Но красивите снимки вече не са достатъчни. Трябват ни и думи, за да опишем всички онези качества, които не можем да видим с очите си. Ето какво прави един копирайтър. Той създава уникален текст, който не може да бъде открит на нито едно друго място. Използва подходящите думи, които да въздействат върху клиента. Оформя ги по начин, който да привлича вниманието на всеки един евентуален партньор. В крайна сметка – увеличава Вашите продажби, а най-добрите му текстове остават в историята на рекламата.

С какво се характеризира добрият копирайтинг?

Добрият копирайтинг трябва да бъде написан от добър копирайтър. А какво прави той? На първо място е важно да знае за какво точно пише. Той трябва да бъде запознат с продукта, който представя до най-малкия детайл. Още по-добре ще бъде, ако някога назад във времето го е използвал. В най-подходящия случай, самият копирайтър е огромен фен на продукта и сам той може да сподели личните си чувства и виждания. Това, разбира се, се случва, използвайки правилните думи и изрази, които да ни накарат да копнеем за същата тази емоция.

На второ място е добре копирайтърът да бъде наясно пред каква аудитория ще представя своя продукт. Думите, които ще използва пред по-млади, ще бъдат далеч по-различни от тези за таргетна група на възраст от 50+ години. Примерите в текста също ще бъдат отнесени спрямо интересите и желанията на аудиторията. Всичко това би повлияло по много по-качествен начин, така че да се повиши крайното потребление.

На последно място, но не и по важност, е използването на правилни думи и изрази. Представете си, че словото е дъска за дартс. Онези думи, които ще имат най-голямо въздействие върху клиента, са точно в средата. Ако успеете да използвате именно тях, със сигурност ще привлечете вниманието на аудиторията. Имайте предвид, че средното време, което даваме на една статия или сайт, за да ни спечели, е 3-4 секунди. За 3 секунди можем да спасим живот, но можем и да привлечем потенциални клиенти и партньори на наша страна. Ето защо е редно да отделяме най-голямо внимание на нашето заглавие. След това подберете правилно Вашите първи изречения. Ако съумеете да направите правилно подредбата, бъдете сигурни, че читателят ще стигне и до края на Вашата статия или описание.

Кой може да ни помогне при изготвянето на качествен копирайтинг?

Вероятно в началото ще се заемете сами с тази задача. Но истината е, че да бъдеш копирайтър е призвание и не всеки може да свърши качествено онова, което е необходимо. В случай, че опасенията ни се окажат правилни, Ви препоръчваме да се обърнете към специалисти в тази област. Екипът на Marinext може да бъде Ваш верен сътрудник в това начинание. Областите, в които се разпростират нашите знания са много. Ето защо можете да ни се доверите в създаването на уникални текстове, които със сигурност ще продават Вашата стока или услуга!

Копирайтингът отдавна не е просто съчетани думи. Днес това е инструмент за популяризиране и продажба. В случай, че искате да развиете Вашата компания, Ви препоръчваме да се доверите на специалисти. Ние от Marinext ще бъдем близо до Вас по пътя на Вашето професионално и публично израстване!

Свържете се с нашия екип и ще получите безплатна консултация за своя бизнес.

Home
Services
Portfolio
Contacts

Schedule a Meeting with us