Защо са важни социалните мрежи за нашия бранд?

С появата на социалните мрежи, радиото, телевизията и вестниците тотално изчезнаха от полезрението ни. Голяма част от новините и рекламите минават именно през платформи като Facebook, Instagram и Twitter. С тях научаваме за всичко случващо се на цялата планета само няколко секунди по-късно. Важността на социалните мрежи ги поставя като задължително условие, за да съществува определен бранд. Но къде всъщност се крие тайната на успеха? Именно затова ще Ви разкажем в следващите редове.

Кои са основните предимства на социалните мрежи?

Социалните мрежи осигуряват десетки ползи за милиони клиенти и брандове в целия свят. Най-важното предимство вероятно е рентабилността. С малко средства можете да достигнете до голяма аудитория, която преди всичко да бъде таргетирана. Какво означава това? Ако продавате книги, нека публикациите ви да достигат до хора, които са любители на литературата. В случай, че публикациите ви достигат до всякаква обширна група от хора, то тогава резултатите може и да не ви допаднат. Таргетирането е тайната за успеха на всеки бранд в социалните мрежи. След  това средствата, които влагате за реклама, ще се върнат в пъти от поръчки на Вашите клиенти.

В този ред на мисли, когато говорим за клиенти, не можем да не кажем и няколко думи за комуникацията Ви с тях. Шансът Ваш любител да Ви изпрати кратко съобщение във Facebook е много голям. Вероятностите далеч не са същите, когато говорим за уебсайт и намиращата се там форма на обратна връзка. В социалните мрежи всеки споделя всичко – филми, козметични продукти, бензиностанцията, от която зарежда автомобила си, незабравимо преживяване в кафенето в центъра на града. Така брандът Ви ще достигне до много повече хора, дори само и единствено, ако вземете под внимание споделянията на Вашите клиенти.

Не бива да забравяме и обратната връзка, която е добре да получаваме от нашата аудитория. Например, ако предлагате нов аромат парфюм, попитайте последователите си какво е тяхното мнение. Ако ви кажат, че има още какво да се подобри, попитайте ги какво точно. По последни данни около 70% от грешките в компаниите, допуснати при комуникация с клиенти, биват поправени. Това се случва заради бързата обратна връзка от страна на клиента и споделянето на недоволното му отношение поради възникнал проблем.

С какво ще ви помогнат социалните мрежи?

Може би вече си задавате въпроса „С какво те трябва да бъдат важни за моя бизнес?“. Отговорът е много прост – така ще разгърнете напълно своя потенциал. Благодарение на платформи като Facebook и Instagram ще достигнете до по-голяма аудитория. Това ще помогне да увеличите броя на потенциалните си клиенти, както и евентуалните продажби. Заедно с всичко това ще се увеличи в пъти и трафика към уебсайта Ви, а това ще помогне да излизате на по-предни позиции в търсачки. В компилация с добра SEO оптимизация можете много бързо да се превърнете в лидери по продажби в своята сфера. Звучи невероятно, но е факт, нали?

В случай, че не сте много наясно как точно да ръководите социалните профили на бранда си, Ви препоръчваме да се доверите на специалистите. Ние от Marinext Ви предлагаме невероятната възможност да поддържаме Вашите профили. Резултатите няма да закъснеят и съвсем скоро сами ще се очаровате от потенциала, който сте развили. Първата Ви консултация е безплатна, а след това сами ще прецените дали искате да продължите. Но повярвайте – в това е бъдещето на Вашия успех.

Социалните мрежи са основен инструмент за популяризирането на всички компании. Благодарение на тях продуктите Ви ще достигнат до много по-голяма таргетирана аудитория, а това ще увеличи продажбите и приходите Ви. Не чакайте, а се възползвайте от възможността, която ние Ви предлагаме!

Свържете се с нашия екип и ще получите безплатна консултация за своя бизнес.

Home
Services
Portfolio
Contacts

Schedule a Meeting with us